miercuri, 23 septembrie 2009

Muraturi: castraveti bulgaresti

Ingrediente: castraveti, morcovi, ceapa, usturoi, flori uscate de marar, hrean, boabe de mustar, piper, ienibahar, otet, zahar si sare neiodata.

Preparare: in fiecare borcan de 800 g se aseaza pe fund o floare de marar, 3 felii de ceapa (taiate rotund), 2 catei de usturoi, apoi se pun castravetii in picioare si printre ei, lipite de peretii borcanului, rondele de morcovi. Deasupra se pun cate 6 boabe de piper, 10 de mustar, 2 de ienibahar, 1 lingurita rasa de sare, 2 de zahar si 5 linguri de otet. Se pun si cate 2 fasii de hrean.

Se acopera cu apa rece, se sterilizeaza 10 min si apoi se lasa la racit cu gura in jos.

Mararul, ienibaharul si morcovul dau o aroma deosebita, iar hreanul ii tine tari si crocanti. Condimentele, dupa ce faceti prima oara, le puteti pune si la ochi, in afara de ienibahar care are o aroma f. puternica si nu trebuie mai mult de 2 boabe.
Sarea trebuie sa fie neiodata, pt. ca altfel se inmoaie castravetii (valabil pt. orice muratura).

P.S. sub capace eu pun cate o punga de plastic pliata in 1-2, pentru ca otetul si sarea "mananca" interiorul capacelor, asa ca nu mai cumpar capace in fiecare an :).


2 comentarii:

Sorin spunea...

suna bine...castraveti bulgaresti nu am incercat pana acum

Diana spunea...

N-o sa regreti daca-i incerci! :)