sâmbătă, 29 august 2009

Tort cu iaurt si fructe


Ingrediente:
-1 pachet piscoturi
-1 iaurt mare (450 g)
-100 g zahar
-2 linguri zahar pudra
-1 compot de piersici (sau orice alte fructe)
-400 ml frisca
-4 plicuri gelatina

Se scurg piersicile, cateva se pastreaza pt. decor iar restul se decojesc. Se paseaza, iar piureul rezultat se amesteca bine cu iaurtul si zaharul.
Se incalzeste sucul de compot (se mai adauga si din alt borcan, daca e nevoie), apoi se pune gelatina. Nu se fierbe! Se lasa la racit putin si se adauga la iaurt.
Compozitia se pune la frigider. Intre timp se bate frisca cu 2 linguri de zahar pudra, apoi se pune peste crema de iaurt.
Se da iarasi la rece.
Se ia un inel de tort, se tapeteaza cu folie apoi cu piscoturi inmuiate pe o singura parte in compot. Partea inmuiata se va pune la exterior. Se umple cat mai bine fundul tavii si peretii.
Se toarna crema si se taie capetele piscoturilor care depasesc nivelul cremei. Se adauga felii de fructe pt. decor.
Se lasa la rece cateva ore, pana se incheaga bine, apoi scoate inelul si folia si se orneaza dupa gust.

Mentiuni:
-in loc de inel de tort se poate folosi orice forma, insa tortul se va monta invers, cu fundul in sus, si se va rasturna pe platou.
-in iaurt se pot pune si bucatele de fructe.
-in loc de iaurt + compot puteti folosi un iaurt cu fructe din comert, dar nu e prea sanatos.
-calculati plicurile de gelatina a.i. sa puneti 1 plic la 400-500 ml compozitie (nu uitati sa calculati si lichidul in care a fost dizolvata gelatina). Pt. siguranta puneti cu 1 mai mult decat ati calculat.


Este f. usor de facut, sanatos si gustos. Pofta buna!

Niciun comentariu: